Voor het eerst met de Camper op reis!

Hymer Camper Van

Ik geef toe, wij zijn nooit eerder met een camper op reis geweest. Maar het heeft me altijd getriggerd. Hoe heerlijk is het niet om je eigen verblijf mee te nemen en de wereld te verkennen. Een ongelooflijke vrijheid! En wat ben ik blij dat we dit avontuur ingereden zijn met de Hymer Campervan met Rent & Away!

Begin dit jaar kwam ik eerder toevallig terecht bij Rent & Away via Instagram. Onmiddellijk werd ik verliefd op het type campervan dat je ook op hun website vindt. Het compacte busje met een fantastisch slaapdak bovenop wil toch iedereen uitproberen! En zo geschiedde het! Het weekend werd uitgezocht en de voorbereidingen konden beginnen!Tuurlijk zou ik mezelf niet zijn als ik niet dit weekend pal in de maanden vastlegde dat papa Ronald op familiebezoek was aan de andere kant van de oceaan. Heerlijk uitdagend, een roadtrip met de girls! En dat was het ook. Het was onvergetelijk!

Vrijdag na school werden we in Herzele ontvangen door An en Jo en hun twee schatten van dochters. Het leek net of we mekaar al jaren kenden. De meisjes speelden lekker samen op hun prachtige domein terwijl Jo een knus vuurtje had aangemaakt waar wij bij zonsondergang een wijntje dronken. Ik kon me geen betere start van een mooi weekend inbeelden.

Omdat het te laat was om nog met de campervan te vertrekken, hebben we de eerste nacht op het domein van Rent & Away geslapen. Zo konden we rustig gewoon worden aan ons nieuwe etablissement zodat we ’s ochtends vroeg konden vertrekken naar waar de wind ons zou brengen. Wanneer je voor langere tijd op stap gaan, kan je de wagen ook eerst ophalen zodat je thuis rustig je spullen kan inladen.

De Hymer Ayers Rock! Hoe klinkt dat ? Toch ongelooflijk stoer en avontuurlijk, niet? Dat was het prachtexemplaar waar wij mee op stap mochten. Na een uitgebreide uitleg van Jo was ik klaar voor vertrek!

Een huisje op wielen! Lees hier welk comfort je hebt met een Hymer campervan:

  • Slaapplaats voor 4 personen (bed voor 2pers achterin en slaapdak voor 2pers)

  • Tafel met 4 zitplaatsen. De chauffeurs- en passagiersstoel kunnen omgedraaid worden

  • Keuken met ijskast, 2 kookpitten en een afwasbak, voorzien van servies en potten

  • Badkamertje met toilet, douche, wasbakje en kastje

  • Voldoende stopcontacten

  • Overal kastjes en opbergruimte

  • Tafeltje en 4 stoelen voor buiten

  • Een barbecue

  • Verlengsnoer voor stroomvoorziening

Check deze video voor een kijkje binnenin!

Full automatic, met een grootte van voertuig waar ik slechts een enkel keertje mee gereden had, zette ik koers naar… Zeeland! Herzele ligt midden in de prachtige Zwalmvallei, op een boogscheut van de Nederlandse grens. Op aanraden van @campertrips_with_kids gingen we op zoek naar bloesems aan de Nederlandse kust. Drie dametjes in een van, een beetje nerveus, maar met zeer veel goesting in het avontuur konden vertrekken!

En wat een gemak is die wagen om mee te rijden! Het rijcomfort van de Hymer is super. Waze werd geconnecteerd met het grote scherm op het dashbord en verder moest ik naar niets kijken. Had ik al verteld dat de elektriciteit aangestuurd werd door zonnepanelen? Om stroomtoevoer moesten we ons geen zorgen maken.

Tijdens onze trip hebben we een bezoekje gebracht aan Cadzand (it was our first time, yes!) waar we een reuzegrote en nagenoeg lege parking vonden vlakbij het strand. En op weg naar de camping zijn we nog gestopt in Groede, een prachtig pittoresk dorpje aan de Zeeuwse kust. Mooie oude huisjes sieren het marktplein. We hebben er heerlijk gegeten, maar gezien de kleine avonturiers kapot waren, zijn we snel weer de camper ingedoken op weg naar onze standplaats voor de nacht. En wat met de bloesems? Die hebben we voor een andere keer gehouden!

Via Campspace vond ik een leuke camping Spitsbroek in Eede bij een aspergeboer, op 18km van Cadzand. De camping lag tussen de weilanden, blauw bessen en aspergevelden. Wij mochten parkeren op plaats 4, recht tegenover een speeltuintje met zandbak. Op die manier konden de meisjes toch buiten spelen, in het zicht, maar met alle vrijheid die deze zeer ruime en open camping biedt. Het was top!

Alle voordelen van camping Spitsbroek op een rijtje:

  • Ruime camping, zonder druk gevoel. Elke camper had een eigen plekje in het groen

  • Speeltuintje met zandbak voor de allerkleinsten dat zichtbaar is vanaf je standplaats

  • Trampoline naast geitjes en kippen

  • Propere sanitaire voorzieningen, met douches

  • Elektriciteit voor iedere camper

  • Buitenkeuken waar je de afwas kan doen

  • Winkeltje met streekproducten

Ongetwijfeld zitten jullie allen met de vraag hoe het sanitair werkt? Deze werkt als een normale toilet, je kan zelfs doorspoelen en al! Het is een chemisch toilet waar je product toevoegt aan het opvangreservoir. Merk je hier iets van? Eigenlijk niet. Dus we konden gewoon naar toilet gaan in de camper. Douchen konden we ook gewoon. Alleen doe je dit iets compacter. Lekker lang onder de douche staan is er niet bij. Het water blijft wel lekker warm, maar je kan best jezelf eerst inzepen en dan afspoelen. We kwamen niets tekort tijdens het weekend!

Hoe zit het met leegmaken van de toilet? 1 tot 2 keer per dag haal je het reservoir uit de camper en maak je leeg in een toilet op de camping. Even uitspoelen, nieuw product erin en voilà, klaar om te gaan! Het gebruikte water laat je best ook een keer per dag even uitlopen zodat je wagen niet te zwaar wordt.

Zouden wij opnieuw op avontuur vertrekken met een campervan? Ab-so-luut!!! Voor ons was dit het ultieme avontuur! Vrijheid, stoppen waar we wilden, prachtige zonsondergang vanuit het slaapdak, gezellig samen in de wagen, het was fantastisch! Hebben jullie nog vragen hierover? Stuur dan zeker een berichtje, naar ons of naar Rent & Away! Jo en An zijn de experts in campervans! Ze hebben zelfs onlangs hun vloot wagens uitgebreid naar 5 Hymers.

Heb je nog geen plannen voor deze zomer? Haast je dan naar hun website en boek je droomreis! Je gaat er geen spijt van krijgen!


Previous
Previous

10 goede redenen om Hoogstraten te bezoeken met kids

Next
Next

Bloesemroute in de Kempen